Egun historikoa. EASO garaile Espainiako txapelketa batean. 7 partida jokatu, 6 irabazi, Txapelketako talderik oroigarriena izan eta Bartzelonaren aurkako final batean irabazi ondoren… atzo gure neskek Espainiako Txapelketa irabazi zuten. EASO Ibaeta Basket taldea (Ibaeta Basketekin sinatutako hitzarmenaren parte da), Nora Pérez eta Sara Elzaurdi (06 belaunaldia), Nerea Margareto (07) eta June Sáenz (08) eta Aritz Urbieta entrenatzaile zituela, Txapelketako onena dela frogatu zuen. Gainera, Nora Pérezek merezitako MVP bat lortu zuen txapelketan, bertako jokalaririk onena izan ondoren. Zorionak!

Taldea maiatzaren 21ean hasi zen Zarautzen, Gipuzkoako Txapelketan. Taldea txapeldun izan zen, besteak beste Iraurgi eta Atlético Sn Sn-ren aurkako garaipenak lortu ondoren. Gipuzkoako Txapelketa hau Euskadiko Txapelketan jokatzeko sailkapena izan zen. Maiatzaren 27an, Leioan, Araski, Loiola Indautxu eta Arabari aurre egin zieten, eta lehen fasean 3 garaipen lortu zituzten. Bigarren fasean Gernika gainditu zuten finalaurrekoan, eta Arabaren aurka galdu zuten finala. Euskadiko azpi-txapelketak… eta Espainiako Mallorcako Txapelketarako sailkatuak.

Joan den ostiralean, ekainak 9, ekin zioten Espainiako Txapelketari, MSC La Salleren aurka garaipena lortuz. Larunbatean Casademont Zaragoza eta B-Mood Strenia gainditu zituzten. Multzoen faseko azken partidan 9 puntuko porrotak ere final-laurdenetarako sailkatzeko balio izan zien. Taldeak ez zuen garaipenik lortu Ensino Lugoren aurka, baina bere abantaila baliatu zuen eta Espainiako 8 talde onenen artean sailkatu zen. Igandea egundoko eguna izan zen. Final-laurdenetan Ontibasketi eta finalerdian Bosonit Unibasketi irabazi ondoren, final handia 14:30ean izango dute zain. Arerioak, Bartzelonak, ibilbide oso antzekoa zuen Txapelketan. Partida hasiera ikaragarri baten ondoren, taldeak abantaila ona lortu zuen eta partida osoan zehar administratzen jakin izan zuen markagailuan nagusituz (8-14). TXAPELDUNAK!

Jokalariak eta entrenatzailea zoriondu nahi ditugu, baita espedizioko kide guztiak ere. Elur Ordoñezek, Eneko Labordek, Julen Ugartek eta Iñigo Etxezarretak, Iosu Alberdi buru zutela, EASO BASKET Andatza gizonezkoen taldea osatu zuten, multzoen fasean garaipen bat lortu zuena… eta gure jokalariak txapelketa osoan zehar etengabe animatu zituena.